Textuur en kleur
Met zijn veelzijdige mogelijkheden staat weefkunst centraal in ons atelier, waarbij andere textiele technieken zorgen voor een aanvulling en een creatieve verrijking.
Naast weven wordt er bijgevolg voldoende aandacht besteed aan verschillende druktechnieken, vilttechnieken, uiteenlopende verftechnieken, uitsparingtechnieken (shibori, batik, krimpen van wollen stoffen), 3D-technieken en het gebruik van coatings en diverse nabehandelingen.
Gedurende 5 jaren wordt men ondergedompeld in een combinatie van textieltechnieken met experiment binnen een bepaald thema.
De eerste 2 jaren worden intens begeleid tijdens de begin/starter atelier uren. Enerzijds om zelfstandigheid in technieken te garanderen en anderzijds om iedereen wegwijs te maken in zijn of haar tactiel – en beeldend parcours.
Vanaf het derde jaar komt er meer en meer plaats vrij voor beeldend onderzoek, die de grens aftasten tussen textuur en 3D.
De stap naar 3D resultaten wordt voor het vierde jaar volledig onderzocht en benut.
In het vijfde jaar, het laatste van de Hogere Graad, wordt het thema en het onderzoek grotendeels persoonlijk bepaald ter voorbereiding op de Specialisatie Graad.
Voor wie na deze 5 jaar de specialisatie volgt, is er in die 2 jaren voldoende tijd en ruimte gemaakt om een volledige individuele zoektocht te bepalen die resulteert in een persoonlijke taal met textiel als medium.
Bekijk werken uit dit atelier op Saskbijou.be
Voor wie?
Iedereen vanaf 18 jaar kan deze opleiding volgen. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Wanneer?
8u atelier Weefkunst
5 leerjaren – 2 lesmomenten/week van 3u30min. – bij inschrijving kies je zelf jouw 2 lesmomenten
Na deze 5 jaar is een specialisatie mogelijk van 2 leerjaren aan 2 lesmomenten/week van 3u30min.
Door wie?
WAAR?
Inschrijven
meer info bij inschrijvingen en tarieven
Leerkrachten
Hélène Borgers
Leerkracht
Volwassenen
- Weefkunst